info@ggtours.dk (45) 26 24 49 35
Søg

RUNDREJSE I DE BALTISKE LANDE Sept. 2019

Oplev alle de baltiske lande imed dansktalende lettisk rejseleder; hovedstæderne Vilnius, Riga og Tallinn, storslået natur og kultur, lokal øl og gastronomi, nordiske middelalderborge, russiske zarpaladser, og meget mere.

Nb. din fødselsdato
Køb rejsen
Rejse RUNDREJSE I DE BALTISKE LANDE Sept. 2019
ID - 297

RUNDREJSE I DE BALTISKE LANDE Sept. 2019

Land - Letland - Baltikum Vilnius - Riga - Talllinn
Rejsens varighed - 7 dage
Hotel - Hoteller Baltikum rundrejser

Oplev vore nabolande mod øst, dette spændende mødested mellem kulturer fra øst, vest og Skandinavien. De har næsten altid har været underlagt henholdsvis tysk, skandinavisk, zar russisk eller sovjetisk herredømme, og alligevel har de formået at bevare deres helt egne sprog og folkloristiske særkender.

Efter murens fald i 1989 fik de baltiske lande i 1991 deres selvstændighed tilbage fra det tidligere Sovjetunionen, og i dag er de medlemmer af EU, Euroen og Nato. Rejsen strækker sig over 7 dage, hvor I bevæger jer fra tæt på grænsen til Hviderusland og helt op til Tallinn i Den Finske Bugt.

Rejsen inkluderer:

 • Direkte fly fra København til Kaunas/Vinius og retur fra Tallinn
 • 1 kuffert á 20 kg bagage (til to personer - deles med medrejsende) og 8/10 kg håndbagage
 • Transfer lufthavnen-hotellet t/r
 • 6 overnatninger på 3-4 stjernede hoteller i centrum af Vilnius, Riga og Tallinn (2 nætter i hver by)
 • Morgenmad alle dage
 • To 3-retters frokoster på slot og slotkro og en 3-retters middag på restautrant
 • Alle guidede turer som beskrevet med dansk/lettisk rejseleder
 • Transport i privat bus under hele rejsen
 • Diverse entreer.

Tilkøb ( kan bestilles og betales når du har valgt din afrejsedato):

 • Eneværelsestillæg - 1.450 kr.
 • Afbestillingsforsikring - 395 kr.
 • Koncert- og operabilletter - fra 390 kr. (kun såfremt der er forestillinger tilgængelige)


Rejse pris 5590 DKK
Køb rejse
Rejse Hotel Flyselskab info

Oplev alle de baltiske lande imed dansktalende lettisk rejseleder; hovedstæderne Vilnius, Riga og Tallinn, storslået natur og kultur, lokal øl og gastronomi, nordiske middelalderborge, russiske zarpaladser, og meget mere.

  Udrejse Dato fra Dato til Pris
Copenhagen Kastrup
( Ryanair ud - Lot air returrejse )
18.09.2019
(Udrejse Ryanair kl 12:10 - 14.35)
24.09.2019
(Returrejse fra Tallinn Lot air 18:30 kl 19::05)
5890 DKK
Copenhagen Kastrup
( Ryanair ud - Lot air returrejse )
02.10.2019
(Udrejse Ryanair kl 12:10 - 14.35)
08.10.2019
(Returrejse fra Tallinn Lot air 18:30 kl 19::05)
5590 DKK
Billund
( SAS ud og Norwegian retur )
18.09.2019
(Flyvetider ud SAS 09:50 -16:55 eller 10:40 -15:20)
24.09.2019
(Flyvetider retur Norweigan 10:45 - 14:10)
5990 DKK
Billund
( SAS ud og Norwegian retur )
02.10.2019
(Flyvetider ud SAS 09:50 -16:55 eller 10:40 -15:20)
08.10.2019
(Flyvetider retur Norweigan 10:45 - 14:10)
5890 DKK

Om rejsen

Hertugdømme, Nordens Jerusalem og fristad. 

Rejsen starter med fly til Litauen i syd, som i renæssancen var et hertugdømme med besiddelser i Tyskland, Østeuropa og helt ned til Sortehavet og som i modsætning til sine baltiske naboer mod nord er en katolsk by, hvilket afspejles i den øst- og centraleuropæiske arkitektur. Den gamle bydel i Vilnius er en af de fineste og bedst velvarende Nord- og Østeuropa og huser flere end 1200 renæssance og barokbygninger og 48 kirker, hvoraf vi besøger flere.

Historiske Vilnius var en multikulturel storby med en blandet befolkning af Krimtatarer, kairaiter, polakker, tyskere, russere, ukrainere og en stor jødisk befolkning på over 200.000 mennesker.  Intet under at Napoleon navngav byen "Nordens Jerusalem".  En af byens interessante seværdigheder, som vi besøger er den tidligere jødiske bydel Uzupis, som er overtaget af kunstnere og intellektuelle og erklæret som fristad med eget parlament.

Korshøje og barokslotte
På vejen nordpå mod Letland er der stop i Kryziu Kalnas 'Korshøjen', som er et nationalt katolsk pilgrimssted i det nordlige Litauen. Stedet har fået sit navn efter de ca. 100.000 kors, som er placeret på en 60 meter lang høj. Korshøjen er en af de mest specielle seværdigheder i Litauen. Dens historie går helt tilbage til det 18. århundrede og er flere gange uden held forsøgt ødelagt af bl.a. de sovjetiske tropper.

Lige på den anden side af den lettiske grænse besøger I det fantastiske Rundale Slot, Katrines den II’s sommerresidens, opført af Francesco Rastrelli, som er arkitekten bag vinterpaladset i Skt. Petersborg. I ankommer til Riga tidligt på aftenen.

Lille Paris og Art Nouveau
Riga, Letlands hovedstad med kælenavnet 'Lille Paris', er en af Østersøområdets allersmukkeste byer. Byen er grundlagt i 1201 af den tyske biskop Albert og blev sidenhen en af de mest betydningsfulde byer i Hanseforbundet.

Riga er på UNESCOs Verdensarvsliste på grund af sin verdensberømte samling af Art Nouveau-arkitektur. I skal her opleve det middelalderlige og gotiske Riga, frihedsmonumentet og så naturligvis den fantastiske Art Nouveau-arkitektur, som byen er særlig berømt for.

Riga er en levende, dynamisk by med over en million indbyggere og et rivende kultur- og caféliv, hvor nyt mødes med gammelt. Der indgår guidey ture i den fantastiske by, hvor I besøger alle de største seværdigheder.

Nordisk natur og middelalderborge
Der er et par overnatninger i Riga, inden kursen går nordover mod Estland. På vejen er der stop i Sigulda, der også er kaldet for Letlands 'Schweiz' på grund af sit kuperede terræn og storslåede natur. Her oplever I Gauja Naturpark, en af Baltikums smukkeste naturparker med uspoleret nordisk natur, mystiske korsriddermiddelalderborge og fæstninger som Turaida Castle”, som besøges.

Dernæst går turen mod Birinu slot og Østersøen. Vi nyder en lækker 3-retters slotsfrokost på Baron von Pistohlkors' Birinu slot i smukke omgivelser og sætter kursen nord på mod den estiske grænse, er der luft i programmet gøres der et kort stop i den smukke estiske kurby Pärnu i den nordlige del af Rigabugten. Vi ankommer i Tallinn om aftenen ca. kl. 18:30

Her faldt Dannebrog
I Tallinn, Estlands hovedstad, som oversat fra estisk betyder 'Danskerbyen', faldt Dannebrog ifølge legenden ned fra himlen i 1219. Tallinn var under dansk herredømme i næsten 100 år, og det vidner bl.a. byens fæstningsanlæg 'Danskerborgen', verdens ældst bevarede middelalderrådhus, om.

Byen er en af Europas ældste hovedstæder, grundlagt i år 1154 og berømt for sin smukke velbevarede middelalderbykerne, som er på Unescos liste over Verdensarv. I har guidede ture i byen og besøger Peter I’s sommerslot Kardiorg og den berømte sangfestivalplads med plads til 30.000 sangere. Undervejs på turene nyder I lokale delikate egnsspecialiteter og oplever baltisk folklore, historie og kultur under kyndig vejledning af lettisk dansktalende rejseleder.

Rejseplan

Dag 1 – Vilnius ankomst, middag og kort intro
Flyver fra København til Kaunas og ankommer til Vilnius om eftermiddagen. I bliver modtaget af guiden og kørt til hotellet og indlogeres. Der er arrangeres fælles 3-retters middag  og kort intro til rejsen og deltagere.

Dag 2 - Guidet tur i Vilnius og Fristaden Uzipis
Den guidet tur starter kl. 09:30 fra hotellet og byder på 3 timers rundtur i den gamle by. Vilnius har i dag ca. 500.000 indbyggere og er en fantastisk smuk by med mulighed for mange oplevelser.

På turen lægger vi vejen forbi Vilnius Katedral og grundlæggeren af Vilnius; Storfyrste Gediminas' slot fra det 14 århundrede, Vilnius Universitet, det ældste universitetet i de baltiske lande og den gotiske Sankt Anna kirke, der er så smuk, at Napoleon ville flytte den til Frankrig og meget, meget mere. Vi besøger nogen af de jødiske bydele og ghettoer og slutter turen i fristaten Uzupis ’Nordens Montmartre’. Herefter er der tid på egen hånd til frokost og nyde det tidlige efterår i Vilnius. 

Dag 3 – Mod Letland – Korshøjen – og Rundale barokslot – Riga m/frokost
Vi forlader Vilnius tidligt om morgenen. På vejen nordpå stoppes der ved Kryziu kalnas ”Korshøjen”, som er et nationalt katolsk pilgrimssted i det nordlige Litauen. Stedet har fået sit navn efter de ca. 100.000 kors, som er placeret på en 60 meter lang høj. I krydser den lettiske grænse tidligt på eftermiddagen og nyder en frokost, inden turen går mod Rundale slot, som er et af de smukkeste barokslotte i Nordeuropa og opført af arkitekten bag Vinterpaladset i Sankt Petersborg. Slottet blev beboet af den russiske Anna og hendes ”Darling” Ernst Biron. Der indgår entré til slottet og den fantastiske smukke barokhave. Herefter går turen mod - Baltikums midtpunkt og metropol Riga med forventet ankomst ca. kl. 18:30. Indlogering på hotellet og en kort intro til nærområdet.

Dag 4 - Rundvisning i Riga
Efter morgenmaden kl. 9.30 står den på guidet tur i det historiske ”Gamle Riga”, hvor I skal opleve det middelalderlige og gotiske Riga med domkirken, House of Blackheads, Gilderne, Præsidentpaladset, den Svenske Port og et smut længere frem i tiden til Nationalteatret, Nationaloperaen, Richard Wagners gade, frihedsmonumentet og alt den fantastiske Art Noveau/Jugend style arkitektur, der kendetegner en stor del af bygningerne i det centrale Riga.

Riga er en levende, dynamisk by med over en million indbyggere og et rivende kultur- og cafeliv, hvor det nye mødes med det gamle. Riga har bl.a. Europas største markedshaller som går helt tilbage til 1930'erne og verdens største koncentration af Art Nouveau arkitektur. I har hele eftermiddagen og aftenen til at opleve denne spændende by på egen hånd. 

Dag 5 - Mod Estland – Sigulda – Birinu –  Tallinn m/frokost.
Vi forlader Riga om morgenstunden med kurs nordpå mod Letlands hjerte ”Sigulda”, også kaldet for Letlands ”Schweiz” på grund af sit kuperede terræn og storslåede natur. I finder her Gauja Naturpark; en af Baltikums smukkeste naturparker. Vi besøger her et korsridderslot fra det 13. århundrede - det fantastiske velbevarede Turaida slot bygget af den Tyske orden i 1214. I kan her opleve ”gudernes have” og nyde udsigten til den smukke naturpark. Næste stop er Birinu slot, opført i 1857 neo-gotisk stil og som var ejet af den tyske Baron Von Pistholkors., Vi nyder en lækker slotsfrokost i aristokratiske omgivelser og den smukke slotspark. Herefter sættes kursen mod den estiske grænse og Tallinn, hvor vi forventer at ankomme ca. kl. 18:30. Herefter indlogering og aftenen på egen hånd.

Dag 6 - Guidet tur i Tallinn
Dagen startes med en guidet tur i det gamle Tallinn med middelalderbymuren,Toompea Højen, og Danskerborgen, Den Danske Kongens Have, hvor Dannebrog i følge legenden faldt ned 15. Juni 2019, Rådhuset, der er et af Nordeuropas bedst bevarede middelalderrådhuse, Olav Kirken, der var Europas højeste bygning i middelalderen, Helligåndskirken, Katarinas Kloster, Jomfrutårnet, den smukke Russiske Katedral; ”Alexander Nevsky”, Gilderne og meget mere. Om aftenen kan der evt. arrangeres koncertbilletter, ellers tid på egen hånd.

Dag 7: Hjemrejse til Kastrup eftermiddagen. Der er tid til morgenmad og arrangeret transfer til lufthavnen kl 16:00 og retur mod københavn.