info@ggtours.dk (45) 26 24 49 35
Søg

DEAL.DK RUNDREJSE I DE 3 BALTISKE LANDE EFTERÅR 2021

Oplev de 3 baltiske lande med dansktalende lettisk rejseleder. Oplev Vilnius, Riga og Tallinn, baltisk kultur, øl og gastronomi, storke og smukke landskaber, middelalderborge, russiske zarpaladser og mystiske korshøje m.m. 7 dages rejse september 2021

Nb. din fødselsdato
Antal personer
Ekstra rejsende
Køb rejsen
Rejse DEAL.DK RUNDREJSE I DE 3 BALTISKE LANDE EFTERÅR 2021
ID - 449

DEAL.DK RUNDREJSE I DE 3 BALTISKE LANDE EFTERÅR 2021

Land - Letland - Baltikum Vilnius - Riga - Talllinn
Rejsens varighed - 7 dage
Hotel - Hoteller Baltikum rundrejser

Oplev vore nabolande mod øst, dette spændende mødested mellem øst, vest og Skandinavien. Det er lande, som næsten altid har været underlagt henholdsvis tysk, skandinavisk eller russisk herredømme, og alligevel har de formået at bevare deres helt egne sprog og stærke kultur.

Umiddelbart efter murens fald i 1991 fik de baltiske lande deres selvstændighed tilbage fra det tidligere Sovjetunionen, og er i dag fuldgyldige medlemmer af EU, euroen og Nato. Oplev hvad der er sket på blot 30 år på denne spændende 7 dages rejse, som starter tæt på grænsen til Hviderusland og slutter helt oppe i den Finske bugt.


Rejsen inkluderer:

 • Fly fra København, Billund eller Aalborg til Vinius og retur fra Tallinn
 • 1 kuffert á 20-23 kg bagage (til to personer - deles med medrejsende) og 8-10 kg håndbagage
 • Transfer lufthavnen-hotellet t/r
 • 6 overnatninger på 3-4 stjernede hoteller i centrum af Vilnius, Riga og Tallinn (2 nætter i hver by)
 • Morgenmad alle dage
 • To 3-retters frokoster på slot og slotskro samt en 3-retters middag m/kaffe
 • Alle guidede turer som beskrevet med dansk/lettisk rejseleder
 • Transport i privat bus under hele rejsen
 • Diverse entreer.

Tilkøb (kan alle bestilles sammen med rejsen):

 • Eneværelsestillæg - 1.450 kr.
 • Afbestillingsforsikring fra 395 kr.
 • Operabilletter på Rigas Nationalopera - fra 325 kr. (forestillinger offentliggøres ca. en - til 2 måneder før afrejse)
 • børnepriser - ca halv pris
 • Diverse flyservices fra kr. 150

Rejse pris 5990 DKK
Køb rejse
Rejse Hotel Flyselskab info

Oplev de 3 baltiske lande med dansktalende lettisk rejseleder. Oplev Vilnius, Riga og Tallinn, baltisk kultur, øl og gastronomi, storke og smukke landskaber, middelalderborge, russiske zarpaladser og mystiske korshøje m.m. 7 dages rejse september 2021

  Udrejse Dato fra Dato til Pris
Copenhagen
( )
04.09.2021
(Flyvetider 07:15-09:35)
10.09.2021
(Flyvetider retur 13:00 - 13:40)
0 DKK
Billund
( Wizzair ud og Airbaltic retur )
04.09.2021
(Flyvetider ud 12:00 - 14:45)
10.09.2021
(Flyvetider Retur 09:35 - 13:40- kort stop pver Riga)
0 DKK
Aalborg
( SAS ud Vilnius - retur fra Tallinn )
04.09.2021
(Fly ud 10:25 - 15:20 (over Kastrup))
10.09.2021
(Fly retur 16:25 - 19:50 (over Kastrup))
0 DKK
(stop-over flight)
Copenhagen
( )
14.09.2021
(Flyvetider 07:15-09:35)
20.09.2021
(Flyvetider retur 13:00 - 13:40)
0 DKK
Billund
( Wizzair ud og Airbaltic retur )
14.09.2021
(Flyvetider ud 13:15 - 16:00)
20.09.2021
(Flyvetider Retur 09:35 - 13:40- kort stop pver Riga)
0 DKK
Aalborg
( SAS ud Vilnius - retur fra Tallinn )
14.09.2021
(Fly ud 10:25 - 15:20 (over Kastrup))
20.09.2021
(Fly retur 16:25 - 19:50 (over Kastrup))
0 DKK
(stop-over flight)

Om rejsen

Hertugdømme, Nordens Jerusalem og fristad

Rejsen starter med fly til Litauen i syd, som i renæssancen var et hertugdømme med besiddelser i Tyskland, Østeuropa og helt ned til Sortehavet og som i modsætning til sine baltiske naboer mod nord er en katolsk by, hvilket afspejles i den øst- og centraleuropæiske arkitektur. Den gamle bydel i Vilnius er en af de fineste og bedst velvarende Nord- og Østeuropa og huser flere end 1200 renæssance og barokbygninger og 48 kirker, hvoraf I besøger flere.

Historiske Vilnius var en multikulturel storby med en blandet befolkning af Krimtatarer, kairaiter, polakker, tyskere, russere, ukrainere og en stor jødisk befolkning på over 200.000 mennesker. Intet under, at Napoleon navngav byen "Nordens Jerusalem".  En af byens interessante seværdigheder, som vi besøger er den tidligere jødiske bydel Uzupis, som er overtaget af kunstnere og intellektuelle og erklæret som fristad med eget parlament.

Korshøje og barokslotte
På vejen nordpå mod Letland er der stop i Kryziu Kalnas 'Korshøjen', som er et nationalt katolsk pilgrimssted i det nordlige Litauen. Stedet har fået sit navn efter de ca. 100.000 kors, som er placeret på en 60 meter lang høj. Korshøjen er en af de mest specielle seværdigheder i Litauen. Dens historie går helt tilbage til det 14. århundrede og er flere gange uden held forsøgt ødelagt af bl.a. de sovjetiske tropper.

Lige på den anden side af den lettiske grænse besøger I det fantastiske Rundale Slot, Katrines den II’s sommerresidens, opført af Francesco Rastrelli, som er arkitekten bag vinterpaladset i Skt. Petersborg. I ankommer til Riga sent om eftermiddagen.

Lille Paris og Art Nouveau

Riga, Letlands hovedstad med kælenavnet 'Lille Paris', er en af Østersøområdets allersmukkeste byer. Byen er grundlagt i 1201 af den tyske biskop Albert og blev sidenhen en af de mest betydningsfulde byer i Hanse-forbundet.

Riga er på UNESCOs Verdensarvsliste på grund af sin verdensberømte samling af Art Nouveau-arkitektur. I skal her opleve det middelalderlige og gotiske Riga, frihedsmonumentet og så naturligvis den fantastiske Art Nouveau-arkitektur, som byen er særlig berømt for.

Riga er en levende, dynamisk by med over en million indbyggere og et rivende kultur- og caféliv, hvor nyt mødes med gammelt. Der indgår guidede ture i den fantastiske by, hvor I besøger alle de største seværdigheder.

Nordisk natur og middelalderborge 

Der er et par overnatninger i Riga, inden kursen går nordover mod Estland. På vejen er der stop i Sigulda, der også er kaldet for Letlands 'Schweiz' på grund af sit kuperede terræn og storslåede natur. Her oplever I Gauja Naturpark, en af Baltikums smukkeste naturparker med uspoleret nordisk natur, mystiske korsriddermiddelalderborge og fæstninger som Turaida Castle”, som besøges.

Dernæst går turen mod Birinu slot og Østersøen. I nyder en lækker 3-retters slotsfrokost på Baron von Pistohlkors' Birinu slot i smukke omgivelser og sætter kursen nord på mod den estiske grænse, er der luft i programmet gøres der et kort stop i den smukke estiske kurby Pärnu i den nordlige del af Rigabugten. Vi ankommer i Tallinn om aftenen ca. kl. 19:00.

Her faldt Dannebrog

I Tallinn, Estlands hovedstad, som oversat fra estisk betyder 'Danskerbyen', faldt Dannebrog ifølge legenden ned fra himlen i 1219. Tallinn var under dansk herredømme i næsten 100 år, og det vidner bl.a. byens fæstningsanlæg 'Danskerborgen', verdens ældst bevarede middelalderrådhus, om.

Byen er en af Europas ældste hovedstæder, grundlagt i år 1154 og berømt for sin smukke velbevarede middelalderbykerne, som er på Unescos liste over Verdensarv. I har guidede ture i byen og besøger Peter I’s sommerslot Kardiorg og den berømte sangfestivalplads med plads til 30.000 sangere. Undervejs på turene nyder I lokale delikate egnsspecialiteter og oplever baltisk folklore, historie og kultur under kyndig vejledning af lettisk dansktalende rejseleder.

Rejseplan

Dag 1 - Vilnius ankomst, fælles middag og intro til gruppen

I flyver fra København/Billund/Aalborg og ankommer til Vilnius om morgenen eller eftermiddagen. I bliver modtaget af guiden og kørt til hotellet og indlogeres. Om aftenen er arrangeret fælles 3-retters middag og intro til deltagere.

Dag 2 - Guidet tur i Vilnius og Fristaden Uzipis
Den guidet tur starter kl. 09:30 fra hotellet og byder på 3 timers rundtur i den gamle by. Vilnius har i dag ca. 500.000 indbyggere og er en fantastisk smuk by med mulighed for mange oplevelser.

På turen lægger I vejen forbi Vilnius Katedral og grundlæggeren af Vilnius; Storfyrste Gediminas' slot fra det 14 århundrede, Vilnius Universitet, det ældsteuniversitetet i de baltiske lande og den gotiske Sankt Anna kirke, der er så smuk, at Napoleon ville flytte den til Frankrig og meget, meget mere. I besøger nogen af de jødiske bydele og ghettoer og slutter turen i fristaten Uzupis ’Nordens Montmartre’. Herefter er der tid på egen hånd til frokost og nyde sommerstemingen i Vilnius. 

Dag 3 - Mod Letland – Korshøjen – og Rundale barokslot – Riga m/frokost
I forlader Vilnius tidligt om morgenen. På vejen nordpå stoppes der ved Kryziu kalnas ”Korshøjen”, som er et nationalt katolsk pilgrimssted i det nordlige Litauen. Stedet har fået sit navn efter de ca. 100.000 kors, som er placeret på en 60 meter lang høj. I krydser den lettiske grænse tidligt på eftermiddagen og nyder en frokost, inden turen går mod Rundale slot, som er et af de smukkeste barokslotte i Nordeuropa og opført af arkitekten bag Vinterpaladset i Sankt Petersborg. Slottet blev beboet af den russiske Zarinde Katharina og hendes ”Darling” Ernst Biron. Der indgår entré til slottet samt mulighed for at se forskellige særudstillinger og gå tur i den fantastisk smukke franske barokhave. Herefter går turen mod - Baltikums midtpunkt og Metropol Riga med forventet ankomst ca. kl. 18:00. Indlogering på hotellet og en kort intro til nærområdet

Dag 4 - Rundvisning i Riga - om aftenen mulighed for koncert eller opera

Efter morgenmaden kl. 9.30 står den på guidet tur i det historiske ”Gamle Riga”, hvor I skal opleve det middelalderlige og gotiske Riga med domkirken, House of Blackheads, Gilderne, Præsidentpaladset, den Svenske Port og et smut længere frem i tiden til Nationalteatret, Nationaloperaen, Richard Wagners gade, frihedsmonumentet og alt den fantastiske Art Noveau/Jugend style arkitektur, der kendetegner en stor del af bygningerne i det centrale Riga.

Riga er en levende, dynamisk by med over en million indbyggere og et rivende kultur- og cafeliv, hvor det nye mødes med det gamle. Riga har bl.a. Europas største markedshaller, der siden Sovjettiden ikke har forandret sig. I har hele eftermiddagen og aftenen til at opleve denne spændende by på egen hånd. 


Dag 5 - Mod Estland – Sigulda – Birinu – Pärnu – Tallinn m/frokost
I forlader Riga om morgenstunden med kurs nordpå mod Letlands hjerte ”Sigulda”, også kaldet for Letlands ”Schweiz” på grund af sit kuperede terræn og storslåede natur. I finder her Gauja Naturpark; en af Baltikums smukkeste naturparker. Vi besøger her et korsridderslot fra det 13. århundrede - det fantastiske velbevarede Turaida slot bygget af teutonerne i 1214. I kan her opleve ”gudernes have” og nyde udsigten til den smukke naturpark. Næste stop er Birinu slot, opført i 1857 neo-gotisk stil og som var ejet af den tyske Baron Von Pistholkors. Vi nyder en lækker slotsfrokost i aristokratiske omgivelser og den smukke slotspark. Herefter sættes kursen mod den estiske grænse og den fine kurby Pärnu – sidste stop før Tallinn, hvor forventet ankomst er ca. kl. 19:00. Herefter indlogering og aftenen på egen hånd.

Dag 6 - Guidet tur i Tallin

Dagen startes med en guidet tur i det gamle Tallinn med middelalder-bymuren,Toompea Højen, og slottet bygget af danskerne i 1219, Den Danske Kongens Have, hvor Dannebrog faldt ned samme år, Rådhuset, der er et af Nordeuropas bedst bevarede middelalderrådhuse, Olav Kirken, der var Europas højeste bygning i middelalderen, Helligåndskirken, Katarinas Kloster, Jomfrutårnet, den smukke Russiske Katedral; ”Alexander Nevsky”, Gilderne og meget mere. Om aftenen kan der evt. arrangeres koncertbilletter, ellers tid på egen hånd.

Dag 7: Hjemrejse 
Morgenmad og transfer til lufthavnen mod Billund og København eller Aalborg om morgenen, formiddagen eller eftermiddagen


OM CORONAVIRUS OG REJSER TIL DE BALTISKE LANDE

Fra  26 juni er det planlagt at indføre det europæiske coronapas som bliver garant for indrejse uden restriktioner inden for EU. Her er planen at  det også bliver muligt at rejse ind i alle gule og orange zoner med blot at vise negativ test til og fra gule/orange regioner.  Alle som er fuldt ud vaccineret kan frit rejse til de baltiske lande.